Dagbesteding

De dagbesteding bij Boerderij 22 vindt plaats op de doordeweekse middagen, zaterdags en in de vakanties. Op de dagbesteding komen kinderen die moeite hebben met de invulling van vrije tijd, ter ontlading van school of ter ontlasting van de andere gezinsleden.

Op de zorgboerderij werken de kinderen mee op het melkveebedrijf maar is er natuurlijk ook ruimte om te spelen.

Als Boerderij 22 werken wij met de methode “Geef me de 5”. Dit is een praktische methode die vanuit de behoefte aan duidelijkheid en voorspelbaarheid die een kind met autisme nodig heeft geschreven is. Dit boek spoort ons aan om door een andere “bril” naar kinderen te kijken. En dit is niet alleen nodig bij een kind met autisme maar net zo goed bij andere ontwikkelings- of gedragsstoornissen. Het geeft ons handvatten hoe wij structuur aan de activiteiten en dagdelen kunnen weergeven.

Bij interesse tot aanmelding voor de dagbesteding ambulante begeleiding, is er een vrijblijvend kennismakingsgesprek, hierna kan er een keuze worden gemaakt tot aanmelding. Dit wordt doorgegeven aan Boerderij 22 en de gemeente (de Toegang). Zodra er dan een bericht van toestemming door de gemeente naar ons is verstuurd, starten wij binnen 4 weken met een intakegesprek en een meeloopdag. Wij kunnen alleen starten met dagbesteding als de gemeente (de Toegang) betrokken is en hiervoor toestemming geeft.